Audio

products

Det at give ørene vellyd

 

 

 Jeg har siden tidernes morgen haft meget glæde ved at nyde musik fra mange forskellige lydanlæg. Generelt har jeg den holdning at lyd bør reproduceres så tæt på producentens ønsker som muligt.
Det vil sige ingen rungende slasket bas som er overnaturligt boostet. Ej heller en skærende spids diskant som ligeså godt kunne være et stykke sølvpapir. Et lydanlæg skal være til at lytte til, time efter time, dag ud og dag ind.
Jeg har gennem tiderne prøvet mangen en højtaler og forstærkerkombination. Med fremkomsten af de aktive højtalere er vi kommet rigtigt langt mht. vellyd for pengene. Man skal dog i dag tænke meget på alle de muligheder der er for at ødelægge lyden.
Filtypen I dag er lyden på filer. Alt for mange mennesker tror at musikken skal lyde som de mp3filer. iTunes er begyndt at sælge filer i et fornuftigt 256kbs format. Men det er langt under mit fortrukne 1450 kbs AIFF format. Mine Cd’er konverteres til dette format for at få det hele med. Fremtiden byder på HD-lyd. Interesant! Signalvejen
Hjemme ved mig er lyden trådløs. Dvs. ved mit stereoanlæg sidder der en appleTV eller en Airportexpress som modtager lyden fra itunesserveren. Desværre er udgangen fra en airportexpress ikke helt god ikke den analoge ihvertfald. Den kan sende simultant digitalt signal. Det fører jeg over i en Digital/analog converter. (DAC). For de fleste mennesker er dette ikke noget problem, men mit anlæg afslører det altså. Anlægget Jeg har truffet et valg. Ikke at gå på kompromis.
Jeg har et anlæg fra det engelske firma ATC. Deres principper er at lave hardwaren så den holder. De bygger biografanlæg og profesionelle studieløsninger. Det betyder at tingene lyder som de skal. Simpelthen. Ret enkelt.
En forforstærker der har en klang som er helt fantastisk. Jeg var ikke klar over dens betydning før jeg hørte det. En effektforstærker der næppe kan kaldes pæn. Men 25kg og 2x150wat i 8Ω gør man kan spille meget højt samtidigt med at det er meget rent. Højtalerne er såmænd kun på 11 liter. De er bygget som en tank og kan derfor sagtens klare de mange watt, da der er HELT kontrol over alting. Intet der forvrænger. Ja lige i øjeblikket er der blevet suppleret op med en ATC c1 subwoofer. Troede ikke jeg skulle have en sub igen. Meeen det er rigtigt rart at lytte til. Sådan noget tungt lyd som er det eneste rigtige. Det købes hos Poul. Pouls audiobutik

Jeg må dog sige at LIBRATONE er simpelthen et spændende bud på at få en overraskende god lyd med stor fleksibilitet. Lyden er bedre end så mange dårlige gamle stereoanlæg. Såmænd også nyere kan blive slået af banen. De er bare innovative.
 Skrmbillede 2012-06-25 kl. 22.11.17 Skrmbillede 2012-06-25 kl. 22.13.41
Som noget nyt er der prøvet produkter fra det noget billigere Audiopro. Det er en succes!!! Af alle steder kan det købes i Elgiganten!!