Mlmformat

Kamera Mellemformat

 

Jeg har arbejdet med Hasselblad digitale kameraer siden ixpress 96C. I sin tid (2004) faldt valget på dette bagstykke da det var det eneste der var mobilt og deres software meget workfloworienteret.
Jeg har dog ikke direkte kendskab til H1 H2, men H3D 39ms er det kamera vi har købt otte af på skolen.
Jeg tror vi er nået dertil at der nu ikke er den helt store forskel i den kvalitet de to systemer leverer (phase One & Hasselblad). Der er forskelle som i den ene eller den anden situation kan være en fordel. Hasselblad har en HTS adapter, multiskud & Phase har muligheden for at skyde “små” filer. Ikke noget jeg har hørt nogen bruge, men jeg synes det er smart.
Vi er på skolen glade for den gode systemtænkning fra Hasselblads side. Ligesom vi udnytter multiskudsteknikken meget. Vi er glade for Hasselblads objektivkorrektioner. Den facilitet var de den første til at indføre. Vi mener det er vigtigt altid at få maksimalt ud af objektiverne. Vi bruger Phocus, men nu ligger lensprofiles også for Hasselblad i cameraraw. Smart!!
Nikon kon jo med deres kamera D800E uden Lowpassfilter. Nu er de kommet med et kamera D810 som heller ikke har filter og ligner rigtigt meget et bagstykkekamera.
Jeg håber de begge klarer sig fremover. Men gabet mellem DSLR og mellemformat bliver mindre og mindre. Sammenholdt med at kravene til billeder ikke ligefrem sættes op af bureauerne, kan det se lidt sort ud. En af forskellene der stadig er på de to systemer er det store format som giver lav dybdeskarphed og mulighed for at arbejde meget præcist med tingene
Skrmbillede 2012-05-15 kl. 11.20.07

Link til steder om kamera og objektiver 

DPREVIEW  Super seriøst kameraoversigt

DPREVIEW Også objektiver

PHOTOZONE.DE  Objektiv anmeldelser

DXOMARK  God side til sensorsammenligning

NIKONRUMOURS  De seneste rygter om Nikon

LUMINOUSLANDSCAPE Seriøst

ROBGALBRAITH  Uafhængig seriøs fyr