Kompaktkamera

shapeimage_1 shapeimage_2 shapeimage_3 shapeimage_4

Kompaktkameraerne er fotografens tro følgesvend. Har kameraet mulighed for RAW kan man lave fornuftige billeder uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Det er kameraet man altid har i lommen. Derfor synes jeg egentligt at Canon G12 og Nikon P7100 er til den store side. Mens de andre er dejligt kompakte.

Siden er ikke helt uptodate. Der er kommet en del nye kameraer i dette segment men fuldframe eller det der ligner. Følg selv med på evt. dpreview.
Nikon kameraer
P310: Fint lille kompakt kamera. GODE jpg’s. Ingen mulighed for RAW
P7100: Super kamera, skyder i RAW Hedder nu P7700 Canon Kameraer S100 eller S95: Ret godt kompaktkamera. Skyder i RAW. Fylder ikke meget.
Havde jeg ikke Leica tror jeg jeg havde dette.Hedder nu S120 G12: pendant til Nikon P7100 Hedder nu G15 (Er blevet klodset)
Leica Kameraer D-LUX5: Ret godt kompaktkamera. Skyder i RAW. Fylder ikke meget. Super objektiv. Har det selv og er meget glad for det. Hedder nu D-lux 6 Panasonic Kameraer LX-5: Klon af Leica. Næsten identiske….Ret godt kompaktkamera. Skyder i RAW. Fylder ikke meget. Super objektiv
Hedder nu LX-7. Det er et superkamera. Møggodt objektiv med stor blænde!! 1,4 Er bedre end både Nikon og Canon tilsvarende. Jeg har udstyrret mit med en elektronisk søger. Den kan vinkles så den fungerer som skaktsøger. Fantastisk. Ligesom at få sit Hasselblad igen. SÅ DEJLIGT LILLE KAMERA. Der ikke er dyrt!!
Hvorfor har jeg så netop en Panasonic LX-7? Jeg har haft D-lux 3-4-5. De var alle gode!! Dlux 6 er bedre endnu. Men at jeg købte LX-7 er udelukkende et spørgsmål om pris. Billedkvaliteten er den samme. Objektiv er Helt vildt godt Skarpt, nul aberation eller andet Meget lystærkt I sin klasse det mest kompakte kamera Skyder RAW og har NDfilter. Så du kan udnytte den store blænde Filmer HD overraskende godt (Kan lave slow) Kan skyde i 16:9, 3:4, 1:1. Sjovt
Billedstøj ikke dårligt Med påsat søger der kan kippes er det som at fotografere med det gamle Hasselblad igen.
Udviklingen går stærk i dette felt- Små og store mirrorless byder sig til. De begynder at komme uden antialiasfilter.