Der er plads til adaptere

 

Når vi står hvor vi står nu. Et godt stykke tid efter de nye Mirrorless kameraer har haft deres indtog på scenen. Så begynder der at dukke muligheder op for at anvende objektiver der ikke er fra kameraproducenten selv.

Det der er problematisk er om kameraproducenten tillader fuld funktionalitet på tværs af fabrikater. Her vil tredjepart leve på kameraproducentens nåde.

Men blandt andet fordi at de nye kameraers sensor ligger så langt fremme i kamerakroppen. Giver det mulighed for at fremstille adaptere af en hvis tykkelse. De fordele har firmaet Techart benyttet sig af. Deres nyeste bud er en adapter til af anvende Contaxobjekter på Nikon Z kameraerne. Den er ovenikøbet fremtidssikret ved at software i adapteren kan opdateres hvis det kræves fremover. Der er fuld autofokus og blændestyring. Ikke så hurtig autofokus som et originalobjektiv. Men hey det er jo en hjælp. Alt med ansigtsgenkendelse, hunde, katte, heste og biler virker.

En sådan adapter giver virkelig mening. Ikke bare hvis man har gamle objektiver liggende hjemme i skuffen. Men netop fordi at Contaxobjektiverne burde have gode forudsætninger for at leve op til de skærpede krav et moderne digitalt kamera stiller. Så synes jeg iøvrigt at et objektiv fra Contax pynter på et Nikon Z.

De har en del varer på hylderne hos Techart. Man kan gå fra Canon-Sony-Leica til Nikon Z. Så der er muligheder

Læs selv mere her:

https://www.dpreview.com/news/3379823244/techart-s-new-tzg-01-adapter-lets-you-mount-contax-g-mount-lenses-to-nikon-z-mount-cameras

Linkt til Techart:

Techart Canon EF to Fujifilm GFX Autofocus Adapter (EF-GFX)