En god Cocktail for din maskine

Skrmbillede 2014-09-22 kl. 13.13.48Cocktail er programmet der i mange år har holdt mine maskiner i form.

Apple siger selv at deres maskiner ikke bliver fragmenteret eller har brug for vedligehold. Jeg mener dog det er en sandhed med modifikationer. En Mac kan godt blive langsom. Den kan slæbe rundt på alle mulige cahcefiler den ikke bruger mere. Det er filer som ligger langt inde i systemet og som er tunge og trække på hvis de er mange. Jeg har hjulpet mange med dette program. Hver fil fylder ganske få Kilobyte. Men de er altså en belastning.

Det er nemt. Gå ind på linket her og hent programmet til netop dit styresystem. Når det er instaleret kan man på diverse faneblade tweake sin Mac en smule. Indrette den så den passer til dine behov. Den vigtigste funktion er dog “Pilot”.

pilot-1

Indstil den som vist her og sæt igang. Vær ikke urolig hvis det tager lang tid første gang. Der kan være meget at rense ud. Husk det er filer vi ikke kan se. Dette kan man ikke lige selv gøre. Man gør det ikke for at få plads. Men for at få en hurtigere maskine.

Jeg havde en kunde der kom med en maskine der i den grad var lammet. Alle kommandoer blev udført i decideret slowmotion. Da den langt om længe var færdig var der smidt 14GB ud. Det tror pokker den var langsom. Det svarer til flere millioner filer. Hendes søn havde vist spillet lidt på den…. Måske ikke så smart… Men den blev som ny. Det var næsten magi siger jeg bare.