Mac Pro og det med harddiske

Skrmbillede 2014-09-22 kl. 15.16.00

The powerhouse kunne man kalde den nye MacPro.

 

Der er ingen tvivl om at den kan regne dine regnestykker i en fart. Den er ikke stor. Men solidt bygget og meget fleksibel med diverse porte til udvidelser. Lige netop det sidste er da visat også nødvendigt. Se blot her i standardkonfigurationen har den kun 256GB “harddisk”, Det er ikke meget i min verden. Der skal sættes ekstra diske til. Den har heldigvis de hurtige Thunderbolt2 tilslutninger. Så der kan arbejdes hurtigt gennem ledningen..
Skrmbillede 2014-09-22 kl. 15.14.06

Der er dog et lille problem. Apple har gjort sig umage med at lave en meget støjsvag løsning. Så meget så godt. Men hvis jeg nu skal sætte en støjende harddiskløsning til. Så er det jo ikke smart.

Derfor: Kig efter løsninger der ikke har blæser. LaCie har muligheder. Få evt. fat i et længere thunderboltkabel. Så disken ikke står lige ved siden af dig.

Et andet lille problem er: Hvad med den daglige backup vi har kørende med Timemachine. Timemachine tager backup hele tiden. Sker der nedbrud eller andre katastrofer. Så har man Timemachine. Den backer bare kun interne diske op. IKKE de tilsluttede. Men det er jo der jeg har mine filer. Det er dem der skal passes på!!!

 

Måske man bare skulle købe en stor iMac og fylde den med ram og hukommelse. Det andet er da kun noget bøvl. Eller hvad?