Lav din lydport

Hvad gør man når højtalerne i din  dyre MacbookPro ikke virker? Eller når de er defekte på den lumske måde, hvor jeg ikke kan slå dem til inde i systemindstillinger? Du har ingen lyd i højtalerne. De virker godt nok, og siger den velkendte lyd når computeren starter…. Gå ind i systemindstillinger under lyd og se dette vindue:

ScreenShot 54 kan du vælge højtalere er det fint. Kan du ikke, Fortsæt med at læse herunder

Men kan kun vælge optisk ud…. Du får ikke muligheden for at vælge de indbyggede højtalere

Du tager et ordentligt kvalitets-minijackstik, eller de originale Apple hovedtelefoners stik, og motionerer det lille stik.

KK-arctic-sound-e361-b-in-ear-headset-incl-in-ear-case_l

 

 

 

 

Først giver du et lille pust med en kontaktrensspray. Dernæst fører man stikket stille og roligt ind og ud af computeren, mens du betragter systemindstillingernes audio-ud vindue. Pludselig kommer der skred i sagerne. Kontaktrensevæsken har sat liv i de bittesmå kontakter inde i stikket og de åbner for systemets brug af højtalerne. Nu har du sparet udgifterne til udskiftning og diagnosticering fra en dyr teknikker mv.

PS. Check lige iøvrigt din iPhones stik for nullermænd. Brug evt. en tandstik for forsigtigt af liste en overraskende stor mængde nullermænd ud af stikkene. Jeg har mere end én gang hjulpet kolleger med dette.