Alt sagt på ét minut

I gamle dage havde vi noget der hed kortfilm. De er her igen. De der kortfilm. Jeg tror de er kommet for at blive. Spillefilm er spændende. Men det at fatte sig i korthed og stramme helt op i fortællingen, er rigtigt sjovt og interesant. Der er flere kortfilmsplatforme rundt omkring. Her nævner jeg to. Men det har taget en ny skikkelse. Formatet 1 minut passer rigtigt godt til vores efterhånden hurtige billedsprog. Tempoet er nu nået højt op i vores medier, meget kan nåes på et minut. Vi kan lige presse det ind i vores travle “socialmediaverden”. 1 minut kan snackes i bussen, på cafeen eller sågar mens du ser TV. Det passer godt ind i vores medieforbrugsmønster.

Jeg synes det er spændende at mediet er blevet demokratiseret i en sådan grad at der er store kortfilmsfestivaler med store præmier og højt estimerede dommere. Ligesom hver fugl synger med sit næb, så kan enhver stemme høres med en kortfilm. Disse platforme henvender sig til mobiltelefonbrugere. Alle med en mobil har muligheden for at lave en kortfilm og få sit budskab og holdninger ud.

Mobilfilmfestivalen i frankrig har deadline lige om lidt, og er en prestigefestival med kompetente dommere. De har et mantra der lyder: 1 mobil – 1 minut – 1 film. Der er et tema denne gang. Klimaforandringerne.

 

 

Læs mere lige her:

www.mobilefilmfestival.com/en/

 

 

 

En anden som måske er mere folkelig… Det er filminute.com. Her stemmer folket om deres favoriter. Her er mange perler. Det er nemt at bruge meget tid herinde. For hver film tager som sagt kun et minut. Der indsendes film fra hele verden. Så det er ret spændende at dykke ned i de forskelige kulturerers stemmer.

 

 

Man kan checke sidste års film ud her:

www.filminute.com/films/2018/